kagungan

bahasa SundaSunting

Verba [su]

kagungan /ka.gu.ŋan/ ᮊᮌᮥᮍᮔ᮪

Tatakrama bahasa Sunda
hormat ka batur: kagungan
hormat ka sorangan: gaduh
loma: boga
cohag: gableg, gadur
  1. (lemes) punya
    ᮄᮘᮥ ᮉᮄᮞ᮪ ᮊᮌᮥᮍᮔ᮪ ᮘᮥᮙᮤ ᮓᮤ ᮦᮌᮓᮦᮀ ᮞᮦᮛᮀ.
    Ibu Euis kagungan bumi di gédéng sérang.
    Ibu Euis punya rumah di pinggir sawah.